Universums minsta ljus

En vacker och fullständigt rak, verklig, berättelse om när det som ingen ens vill snudda tanken vid händer.

Astronom- och planetforskaren Sara Seager upplever känslan av total maktlöshet och kan inget annat göra än att förbereda sig och sina söner på makens nära förestående död i cancer.
Sara kan tyckas ha haft allt. Hon är otroligt intelligent och trots sina egenheter, sin oförmåga att förstå mycket av det som andra människor finner intressant, lyckas hon med både kärlek och karriär. Hon har ett ovanligt rakt sätt att tänka och i en annan verklighet hade hon kunnat fastna i ensamhet. Men hon får sin man och sina barn och jag tror att de hjälper henne in i den riktiga världen. Forskningen likaväl som tankarna kretsar annars dygnet runt i rymden. Som ensamstående änka placeras hon än mer i det liv som vanligt folk lever. Fokus flyttas från universum till vår planet och helt naket skildrar hon de tankar och känslor av ensamhet och maktlöshet hon upplever.

En upplyftande ärlig skildring av hur livet plötsligt kan arta sig. Sarah är så fängslad av sitt arbete, sitt livsverk, men måste livet stå i vägen för hennes sökande efter universums minsta ljus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: