Mjuka händer med egen tvål

Har ni provat att göra egen tvål? Väldigt enkelt och med ett fantastiskt resultat om du köper färdig tvålmassa i hobbybutiken. Perfekta pysslet!

Skär tvålmassan i bitar (en underbart härlig känsla att skära i den mjuka, fasta massan) och lägg i en bunke. Sätt i varmt vatten och smält. Vattnet får ej koka, då blir tvålmassan för varm. Det finns flera olika sorters tvålmassa. Vi valde genomskinlig.

Under tiden tvålmassan smälter förbereder du innehållet i din tvål. Det finns färg och doft anpassad för tvåltillverkning.


Vi tillsätte några droppar mandelolja för mjukheten. Vi droppade även i lite C- och E-vitamin som fanns i badrumshyllan. Vi hade ett gäng torkade lavendelblommor som vi strösslade i, mest som dekoration men även för doften. För ordentlig effekt hade vi i lavendelolja anpassad för tvåltillverkning också.

Lavendeltvål med torkade lavendelblommor, extra lavendeldoft, färg och några droppar mandelolja.


Eftersom havregryn har mängder av fina egenskaper mortlade vi det och hade i en annan bunke. Dela upp tvålmassan och gör några olika sorter.

Havregryn är känt för sitt höga innehåll av essentiella näringsämnen, hjälper till att upprätthålla en optimal produktion av naturliga syror. Dessutom eliminerar havregryn också föroreningar från porerna.
Havregryn innehåller essentiella aminosyror och fettsyror. När de absorberas av huden stärker de strukturen.

Tvål med havregryn, sesamfrön och E-vitamin.
Så len och skön mot huden.

Lite honung i massan gör också underverk.
Dess höga innehåll av aminosyror och naturliga enzymer bidrar till att regenerera huden och motverkar effekterna av sol och gifter. Dessutom är det en av de bästa fuktgivarna.

Vi mortlade även sesamfrön eftersom sesamolja innehåller rikligt med zink. Eftersom zink är en av de allra viktigaste mineralerna för vår hud så är det en stor fördel om man kan tillföra ett tillskott av denna till huden. Zink bidrar till att öka hudens elasticitet vilket gör den smidigare och minskar risken för att sprickor eller rynkor ska uppstå.

Mortla gärna lite slarvigt så att du får en peelande effekt när du använder tvålen.

När massan är smält häller du i ingredienserna, rör runt och häller i en form. Vi använde tomma mjölkförpackningar, en rektangulär glasslåda och istärningsformar i silikon. Alla fungerade jättebra och tvålen lossnade lätt efter att ha stelnat i kylen i ca en halvtimma.

Lyxiga presenttvålar med doft av viol och lavendel,
färgade med tvålfärg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: