Rulla bivaxljus på lovet!

Lovtider och tid för pyssel!

Bivaxljus har anor så långt som 2000 år tillbaka och doftar underbart att vax och honung. Att rulla bivaxljus är ett superenkelt pyssel som ger riktigt fint resultat.

Vi beställde våra bivaxplattor från Slöjddetaljer. Vekar ingår i paketet. Kom ihåg att kontrollera det om ni köper någon annan stans.

Dela plattan på diagonalen med en vass kniv eller använd hela plattan. Värm lite grann men en hårfön och vik sedan yttersta kanten över veken. Rulla lagom hårt så att det inte blir någon luft mellan lagren. Tryck till föraiktigt på skarven. Klart! Om du vill göra tjockare ljus, fundera på om du har en ljusstake som passar!

Ljus av bivax började människan att använda för snart 2000 år sen. Idag är bivaxljus ganska ovanliga eftersom de är dyrare att framställa än t ex paraffinljus. Under romartiden var bivaxljusen en lyxvara, vanligt folk fick nöja sig med de illaluktande talgljusen.

Vaxet är en helt naturlig produkt som bina skapar i sina bikupor från vaxkörtlar.
Vaxkakor byggs upp med sina karaktäristiska 6 kantiga rum, honey combs, för att fyllas med honung, pollen och fungera som barnkammare. De som säljs i butik är smält vax som pressats till vaxark men är fortfarande 100% naturligt vax.

Tänk så fint att dekorera tårtan med dessa!


De naturliga ingredienserna i bivaxljusen gör att de brinner med en fin låga och utan att sota. Tänd dina bivaxljus när du vill mysa till det lite extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: