Plommontider

På hösten mognar våra plommon och då passar jag på att koka kompott. Härlig efterrätt men även extra lyx till frukostfilen!

Ska du ha höstfest rekommenderar jag att grunda ett coctailglas med kompott (ev spetsad med mörk rom) och toppa med en kula fin vaniljglass och krossade maränger. Succé!

Plommonkompott, fyra portioner/8 dessertglas
500 g plommon
6 dl vatten
2 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Koka upp vatten i en kastrull, lägg i plommonen och se efter när skalet lossnar. Häll av vattnet och låt plommonen svalna innan du tar bort skal, kärna och delar plommonen i ca sex delar vardera.

Blanda plommon vatten och socker i en kastrull, låt skjuda i fem minuter. Smaka av så att sötman passar din smak.
Blanda potatismjölet i lite vatten, häll i blandningen i krämen under omrörning. Låt en bubbla komma upp til ytan och dra sedan kastrullen från värmen.Vad gör du med dina plommon?

Publicerad av

Lingon & musslor

Den där kompisen som skickar ett recept på vad du ska laga till middag när du tröstlöst tar tionde varvet i matbutiken när klockan redan passerat hämtningsdag. Hon som vet precis vilken bok du behöver när mungiporna petat nedåt ett tag. Hon som kommit på vad som hjälper när de inte kan sluta störa dig på den där mamman i hockeyn som bara tar fel beslut hela tiden och inte minst hon som vet hur man fixar fest för många utan att värdinnan måste tacka för sig först av alla på grund av utmattning relaterad till festfixarstress. HON ÄR JAG.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s