Regniga lediga dagar – skapa med lera

Vi har många fritidsaktiviteter och en ledig lördag kan kännas ovant lyxigt. På pappret. Oftast blir vädret trist, man dras mellan sina ambitioner att fixa allt som behöver göras hemma och längtan efter en god kopp té och en bok. Barnen kanske hamnar framför datorn och låter tiden rinna iväg istället för att bygga den där kojan man sett på film att alla andra barn gör…

När jag vill känna mig duktig och samtidigt vidga våra vyer med lite skapande tar jag fram två klunsar lera (köp på dig när du svänger förbi pysselaffären-alltid bra att ha), skriver några substantiv på ett gäng lappar som jag lägger i en burk och låter varje barn dra lappar och skapa det som står på lappen. Tänk majskolv, älg och bil kanske? Eller för vana lerbakare eller äldre mer svårroade barn; Ishockeyspelare, Led Zeppelin och Livet går vidare? Denna lek kan även rekommenderas vid kalas med vuxna och barn på gästlistan!

%d bloggare gillar detta: