Regniga lediga dagar – skapa med lera

Vi har många fritidsaktiviteter och en ledig lördag kan kännas ovant lyxigt. På pappret. Oftast blir vädret trist, man dras mellan sina ambitioner att fixa allt som behöver göras hemma och längtan efter en god kopp té och en bok. Barnen kanske hamnar framför datorn och låter tiden rinna iväg istället för att bygga den där kojan man sett på film att alla andra barn gör…

När jag vill känna mig duktig och samtidigt vidga våra vyer med lite skapande tar jag fram två klunsar lera (köp på dig när du svänger förbi pysselaffären-alltid bra att ha), skriver några substantiv på ett gäng lappar som jag lägger i en burk och låter varje barn dra lappar och skapa det som står på lappen. Tänk majskolv, älg och bil kanske? Eller för vana lerbakare eller äldre mer svårroade barn; Ishockeyspelare, Led Zeppelin och Livet går vidare? Denna lek kan även rekommenderas vid kalas med vuxna och barn på gästlistan!

Publicerad av

Lingon & musslor

Den där kompisen som skickar ett recept på vad du ska laga till middag när du tröstlöst tar tionde varvet i matbutiken när klockan redan passerat hämtningsdag. Hon som vet precis vilken bok du behöver när mungiporna petat nedåt ett tag. Hon som kommit på vad som hjälper när de inte kan sluta störa dig på den där mamman i hockeyn som bara tar fel beslut hela tiden och inte minst hon som vet hur man fixar fest för många utan att värdinnan måste tacka för sig först av alla på grund av utmattning relaterad till festfixarstress. HON ÄR JAG.