När livet rusar förbi…

Du är precis där du ska vara i livet

Vissa dagar känns det som att livet, och fram för allt själen, snurrar på i en fart som är svårt att hinna med i. Jag har funnit att jag ibland fastnar i tankemönster som jag inte kommer ur. Som äter mig inifrån och inte lämnar mig någon ro. I vissa fall handlar det om ämnen som inte känns bekväma att dela med någon annan, de är för privata eller till och med lite pinsamma när de handlar om till exemper avundsjuka eller missunsamhet. Meditation hjälper mig mycket. Att sitta ner en stund, eller promenera i naturen om det känns mer naturligt för dig. En stilla stund där du styr om dina tankar på rätt väg. En stund när du tänker på vad som egentligen är viktigt för dig, vad du har och vad i ditt liv som inte ska få ta någon plats. Det som stjäl energi låter du gå ut i oändligheten.

Ge dig själv tio minuter då du mjukt upprepar matrat. Samtidigt visualiserar du varje mening.

Jag är stark.

Jag är älskad.

Jag förlåter.

Jag låter gå.

Det är helt normalt att tankarna vandrar iväg, eller att du helt enkelt blir uttråkad. Bry dig inte om det, fortsätt istället att upprepa mantrat om och om igen. Andas djupt och låt den nya känslan uppfylla dig.

Om du under dagen åter finner dig i ditt gamla mönster. Upprepa mantrat igen.

Publicerad av

Lingon & musslor

Den där kompisen som skickar ett recept på vad du ska laga till middag när du tröstlöst tar tionde varvet i matbutiken när klockan redan passerat hämtningsdag. Hon som vet precis vilken bok du behöver när mungiporna petat nedåt ett tag. Hon som kommit på vad som hjälper när de inte kan sluta störa dig på den där mamman i hockeyn som bara tar fel beslut hela tiden och inte minst hon som vet hur man fixar fest för många utan att värdinnan måste tacka för sig först av alla på grund av utmattning relaterad till festfixarstress. HON ÄR JAG.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s